Alla dessa böcker man vill läsa …

… hittade just nu en till, Hotell Angleterre av Marie Bennett.

Så här skriver Sydsvenskan:

Sverige. Beredskapstid. En roman på 500 sidor. Författaren, född och uppvuxen i Malmö men sedan 1996 Londonbo, berättar mer.

– ”Hotell Angleterre” är en historisk roman som utspelar sig dels i Norrbotten, dels i Malmö under andra världskriget. I centrum för berättelsen finns ett nygift par, Georg och Kerstin, som blir separerade på grund av kriget då han blir inkallad till Norrland. Otäcka händelser i kompaniet leder till slut till att Georg blir internerad i ett arbetskompani och att Kerstin blir lämnad ensam i Malmö i över tre år.

– Till mina inspirationskällor hör några brev som min mormor skrev till mig om beredskapstiden (då min morfar låg inkallad i Boden) och några av Mary Anderssons Malmöromaner, till exempel ”Dåliga Mänskor”.

Norrbotten och inspiration från min gamla hemstad Boden. Att läsa är ett måste.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Vill läsa och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla dessa böcker man vill läsa …

  1. Jag blev jättenyfiken på den när den kom in på jobbet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>