Mikael Niemi – vilken berättare han är! #blogg100

Jag är på översättarkonferens i Eskilstuna nu i helgen. Dagens höjdpunkt var Mikael Niemis föredrag  ”Hur översätter man Vittula”. Det började med ugivningen av Populärmusik från Vittula (som vann Augustpriset 2000) och översättningen av densamma till flera språk, och och slutade med en skröna på Manhattan. Vad som är sant eller inte är oviktigt. Det jag tar med mig är att Mikael Niemi kan konsten att berätta en historia, och att jag nog ska rota fram den där vittulaboken igen. Minns att jag älskade den. Men så är jag ju också norrbottenfödd.

  Om Enochannanbok (Marie)

  Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
  Det här inlägget postades i #blogg100. Bokmärk permalänken.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>