Ett citat ur Isidor och Paula #blogg100

Jag började läsa Ola Nilsson bok Isidor och Paula igår kväll och är fascinerad över fint och poetiskt författaren beskriver jobbet som tunnelbaneförare.

De kör sina tåg som skyttlar i en väv. Linje nitton går från Hagsätra i söder till Hässelby strand i nordväst. Fram och tillbaka från dagens första till dagens sista tåg. De närmar sig varandra från var sitt håll och om tjugo minuter kommer de att passera varandra inne i stan.

 

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>