Böcker som är klassiker om 100 år? #blogg100

Veckans jerka hos Annika:

Vilka moderna böcker tror du kommer att räknas som klassiker om hundra år?

Jag skulle kunna räkna upp många men nöjer mig några favoriter:

The Secret History/Den hemliga historien av Donna Tartt, Blonde av Joyce Carol Oates, Maj-trilogin av Kristina Sandberg (Att föda ett barn, Sörja för de sina, Liv till varje pris), Kjell Westös Helsingforssvit (Drakarna över Helsingfors, Vådan av att vara Skrake, Där vi en gång gått, Gå inte ensam ut i natten). Kanske ska jag inte vara så säker på Westö, har ju kvar att läsa Drakarna över Helsingfors och Vådan av att vara Skrake, men ganska säker är jag ändå.

 

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>