Jag är född på en söndag, borde jag inte läsa ”Född på en söndag” då? #blogg100

Egentligen borde jag koppla ner eller ta bort allt och alla som pratar och visar böcker på Facebook, Twitter och Instgram. Livet skulle nog vara lättare då, jag skulle kunna koncentrera mig på alla olästa böcker jag har här hemma istället för att utöka ”evighetslistan”. Men, nä, livet vore så mycket fattigare då. Och då hade jag kanske aldrig fått nys om boken Född på en söndag av PeKå Englund som Norstedts ger ut i maj:*

Tintins äventyr, gamla bygg­jobbare, fotbollslaget Stoke City och sopranen Maria Callas är den sköra tråd som håller ihop tillvaron för Jalle Engman som ung.

Som vuxen blir han en framgångsrik varumärkeskonsult. En dag får han en udda kund med en lika udda frontfigur: Kungliga Operan och den unga sång­fågeln Hanna Kjöle. Jarl Engmans uppdrag blir att bygga den unga stjärnans självförtroende och varumärke – en till synes ofarlig uppgift. Snart finner Jarl dock att jobb och privatliv flyter samman.

Journalisten PeKå Englund romandebuterar med en både dråplig och varm berättelse om hur man upprepar misstag och det tragikomiska i att man – utan att förstå det – återskapar det elände man tror sig ha flytt från.

Inte säkert att det här är en bok för mig, men jag är ju född på en söndag och som barn älskade jag Tintin. Dessutom gillar jag berättelser som kopplar ihop dåtid med nutid (som jag får uppfattningen att den här gör). Så kanske blir det ändå en bok jag läser i sommar.

*Jag är garanterat den enda bokbloggaren som inte läser Svensk Bokhandels bokkataloger eller förlagens kataloger på nätet, jag gillar att bli överraskad.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>