Snygg Westö-passus #blogg100

Hela veckan har jag tänkt lägga upp bilder från förra helgens #bbchelsingfors, men nu har jag bestämt att det får vänta tills jag har läst ut Gå inte ensam ut i natten. Dagens inlägg blir istället ett citat ur boken:

Ibland får jag lust att berätta. För er unga om mina gamla vänner och mej själv. Så att ni sku förstå hur likadana vi var.

Det här säger Lucie Lilliehjelm, en av huvudpersonerna i Där vi en gång gått till Adriana Mansnerus, en av huvudpersonerna i Gå inte ensam ut i natten. Jag kan inte sluta tänka på hur snygg den här kopplingen mellan de två böckerna är. De utspelar sig under olika årtioden men det finns likheter mellan berättelserna eller snarare karaktärerna. Men mer om det sen. Och bilder från Helsingfors. Promise.

 

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>