Det är Lotta-lördag i DN idag #blogg100

Lotta-lördag betyder att Lotta Olsson tipsar om deckare. Som idag.

Kort om hennes tips:

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins: ”… tät sträckläsningsbok där spänningen stegras obönhörligt mot det fruktansvärda slutet …”. Jag har läst, men är inte riktigt lika entusiastisk. Tyckte den gick lite på tomgång någonstans i mitten och jag tappade liksom intresset.

Murder Bag av Tony Parsons ”En av veckans allra bästa.” ”Bra miljöer och ruggigt läskig.” Handlar om en polis och utspelar sig i London. Den här vill jag läsa!

Än skyddar natten av Anna Lihammer. Andra delen om polisen Carl Hell och polissystern Maria Gustavsson. 30-talets Sverige och nazister. ”Intelligent tidskänsla från en mycket vaken författare.” Jag har läst hennes första, Medan mörkret faller, och gillade.

Alla kan se dig av Anna Jansson. Jag har slutat läsa Jansson. Har ledsnat. ”Anna Jansson laborerar klokt och genomtänkt med olika tiders offentlighet och utnyttjande, berättar om den misshandlade gamle skolfotografen och hur alla brott till en början spretar åt olika håll.”

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist. ”… en helt egen ton med dragning åt både Maria Lang och Dorothy Sayers: lågmälda pusseldeckare.” Jag har inte läst någon av Appelqvists deckare som jag förstår utspelar sig i Västergötland. Ska kolla upp henne, låter definitivt intressant.

Mios Blues av Kristina Ohlsson. Del två om advokaten Martin Benner. ”Hårdkokt stil som inte blir tillräckligt personlig.” Jag har inte läst ettan, Lotus Blues, men vill.

Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant. Lotta är väl inte så imponerad men har ”… tankspritt roligt, för det är flyhänt underhållning.” Jag har inte läst någon av böckerna om polisen Emma Sköld och är inte jättesugen.

Lycke av Mikaela Bley ”… uthärdlig underhållningsdeckare, ett förstlingsverk som förhoppningsvis resulterar i bättre böcker längre fram.” Nja, inte just nu tänker jag.

Du av Caroline Kepnes. ”Läskig thriller där mördaren själv för ordet …” Jag är definitivt intresserad! 

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>