Villa America – den vill jag läsa! #blogg100

Säg Franska rivieran, Zelda och F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway och den förlorade generationen och jag faller nästan i trans. Liza Klaussmann har precis kommit ut med en bok som handlar om just det, Villa America. Faktion om Gerald och Sara Murphy, deras vänner och livet i Villa America. Den drömmer jag om att läsa snart. Så här står det på Goodreads om boken:

A dazzling novel set in the Cap D’Antibes based on the real-life inspirations for Fitzgerald’s Tender is The Night.

In this gorgeous, glamorous, and affecting novel, Liza Klaussmann does for Sara and Gerald Murphy what Paula McLain and Michael Cunningham did for Ernest Hemingway and Virginia Woolf in The Paris Wife and The Hours. Villa America was in fact a real house on the French Riviera that Sara and Gerald Murphy built to escape to in the 1920’s. Members of a group of expat Americans, they were known for their fabulous parties and for making the Riviera into the glamorous place it is today. Their freewheeling days were filled with champagne and caviar, but these were people who kept secrets and who were, of course, heartbreakingly human.
This is a stunning story about the Lost Generation, about a marriage, about a golden age which could not last.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>