Bokfrukost hos Natur & Kultur #blogg100

I morse bjöd Natur och Kultur på bokfrukost och presenterade tre böcker. Författarna samtalade med bibliotekarien och skribenten Jenny Lindh.

Jenny Rickardsson: Jag tror jag måste prata med någon – en guide till terapi. Titeln säger det mesta, men förutom en guide till olika behandlingsformer innehåller boken även intervjuer med både kända och okända personer som har gått i terapi. Jenny L undrade vilken som var den bästa terapiformen om man hade biblioteksskräck (eller om det var bibliotekarieskräck?). Jenny R föreslog KBT.

Åsa Nilsonne: H. Jag har kikat lite på den här boken (eftersom jag gillade hennes förra, En passande död) men en del av hjärnan, hippocampus, som berättare, kan det vara något? Nej, nja, kanske. Men nu när hörde henne berätta om boken blev jag genast lässugen. Sätter upp den på evighetslistan (och har kollat att den finns som e-bok på bibblan).

Klas Backman och Anna Charlotta Gunnarson: 12 sånger om månaderna. Klas har skrivit musiken och Anna Charlotta texterna till den här sångboken om årets månader. Den finns ännu inte i fysisk form, men vi fick ett smakprov på musiken. Ren glädje. Hade jag haft små barn hade jag nog slagit till direkt. Eller när boken kommer ut senare i sommar. Det blir releaseparty tillsammans med Norrköpings symfoniorkester under kulturnatten i Norrköping den 27 september.

Ett bra start på dagen, tack!

IMG_6041

 

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>