Tematrio faktion #blogg100

tematrioVeckans tematrio hos Lyran är faktion. Berätta om tre texter som blandar verkliga personer/händelser och fiktion!

1. Blonde av Joyce Carol Oates. Om Marilyn Monroes liv. Det tog länge innan jag tog mig tid att läsa den. Men förra sommaren blev äntligen av. Jag och Ann-Sofie läste och diskussionsbloggade om den. Här, här, här och här finns inläggen.

2. The Paris Wife/Åren i Paris av Paula McLain. Om Hemingways första hustru, Hadley, och den tid paret levde i Paris. Bygger till stor del på Hemingways A Moveable Feast. Jag tjatar om den här boken, men jag älskar den!

3. Z : A Novel of Zelda Fitzgerald. Om Zeldas liv med F.Scott Fitzgerald. Det finns många beröringspunkter med McLains bok eftersom paren levde samtidigt i Paris. Men även andra likheter. Jag gillar den skarpt och berörs av hennes öde. Tyvärr finns den inte på svenska.

Gemensamt för alla tre böcker är att de känns väldigt trovärdiga, som om författarna verkligen beskrev verkligheten.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>