Lotta Olsson listar årets deckare

I DN:s monter på bokmässan berättade deckargurun Lotta Olsson vilka deckare hon anser är årets bästa.  Hon avslöjade den första hälften på fredag och den andra hälften på lördag. Jag hann tyvärr bara lyssna på fredagen, då hon bland annat nämnde att årets bästa deckare (hittills) är Eva Dolans Lång väg hem och att den bästa svenska deckaren är Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal. Nu har hon listat alla böcker hon berättade om på sin blogg. I början av inlägget skriver hon dock ”Det här är en lista som kommer att ändras gång på gång, fram till nyår.” Hon tycks just nu ta höjd för Olle Lönnaeus nya, Jonny Liljas skuld,  ”som än så länge (en halvtimmes läsning på tunnelbanan) är så bra att jag tappar andan”.

Så många deckare, så lite tid!

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i deckare och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>