Donna Tartt på Internationell Författarscen #blogg100

Jag tycker att kvällen var magisk. Donna Tartt i svart kostym och svarta lackstor i samtal med journalisten Jan Gradvall (i sedvanliga röda skor) på Stadsteaterns stora scen. 700 Donna Tartt-älskare i publiken. En publik som bestod av både unga och gamla, kvinnor och män. (Jag tror faktiskt inte jag har sett så många män i publiken på Internationell författarscen sedan Knausgårds framträdande i december 2012.)

Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig av Tartt, kanske att hon skulle vara mer reserverad än hon var. Men hon var ju faktiskt pratglad och underhållande. Om ni vill veta vad samtalet handlade om hänvisar jag till Kulturdelens och Dark Places-Helenas inlägg. (Jag antecknar aldrig och har dåligt minne.)

De böcker som nämndes och som har inspirerat Tartt kommer jag dock ihåg:

Treasure Island av Robert Louis Stevenson
The Great Gatsby av Scott F. Fitzgerald
Young Goodman Brown av Nathaniel Hawthorne
Great Expectations av Charles Dickens

Och naturligtvis stod jag i signeringskö (megalång). Jag brukar sällan göra det, men The Secret History är ju min favoritbok med stort F. Har ni inte läst den, gör det! Och har ni läst den är det säkert dags att läsa om den nu.

Det rådde totalt fotoförbund så den enda bild jag kan bjuda på är den nedan. I mina ögon är den helt magisk ;).

DT

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>