Tre korta om världsbokdagen #blogg100

Jag borde ju skriva tankar om böcker jag läst, men jobbsituationen tillåter inte det just nu. Och den här veckan går ju alla kvällar ”åt” till (litterära) utekvällar. Samtidigt måste jag ju hålla igång #blogg100, så idag blir det tre korta punkter om gårdagens världsbokdag.

Jag kände att jag nog fick unna mig ett bokinköp just den här dagen, i alla fall en liten e-bok. Valet föll på Someone av Alice McDermott. New York (Brooklyn) och en berättelse som tar sin början i 1920-talet kan ju inte slå fel.

Knappt hade jag klickat hem den så kom brevbäraren med Sommaren utan Regn av Maggie O’Farrell. Boken ges ut av ETTA, ett imprint till Sekwa, och jag fick den eftersom jag prenumererar på Sekwas utgivning.

Dagen avslutades med ett helt fantastisk, ja faktiskt magiskt, samtal på Internationell författarscen mellan Jhumpa Lahiri (aktuell med Sankmark som ges ut av Brombergs) och Josette Bushell-Mingo. De samtalade om migration, ”distance and abscence”, mödraskap och en hel del annat. Jag bara måste läsa Jhumpa Lahiris tidigare böcker.

Ikväll fortsätter jag vara ”litterär” med Fransk Afton på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tre korta om världsbokdagen #blogg100

  1. Johanna skriver:

    Låter som du har en trevlig kväll framför dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>