Sånt som värmer i hyllan (3) #blogg100

20140326-095301.jpgI bokhyllan står Erik Anderssons nyöversättning av James Joyce Ulysses. Jag vet inte riktigt om jag köpte den för att läsa den eller om det bara var ett ”ha-begär”. Eller så var det för att jag har en dröm om att åka till Dublin den 16 juni med boken under armen för att uppleva Bloomsday, som firas till minne av James Joyce och är uppkallad efter huvudpersonen i Ulysses, Leopold Bloom. Att Bloomsday firas just den 16 juni beror på att det är det datum då handlingen i boken utspelar sig.  I år blir det dock ingen Irlandsresa för då har jag träff med tandhygienisten.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sånt som värmer i hyllan (3) #blogg100

  1. Mia Eggimann skriver:

    Ja men det var bara en bok, min bokhylla är ful med villhaböcker.
    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>