Bokkonsumtionskalendern, lucka 15

I april i år läste jag Peter Mays bok The Blackhouse som utspelar sig på Isle of Lewis i Yttre Hebriderna. Förutom en bra deckarintrig innehåller boken fina miljöbeskrivningar från den här karga ön. Reslusten vaknade direkt. På en översättarkonferens i maj pratade jag om boken och ön med en kollega som bor i Skottland. Hon kände inte till boken men så här sa hon om ön: ”världens vackraste sandstränder, religiös befolkning och polotröja på”. Dagens bok är del två i Lewis-trilogin, The Lewis Man.

The Blackhouse har precis kommit ut på svenska och heter Svarthuset.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Bokkonsumtionskalendern, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>