Fjärilseffekten av Karin Alvtegen

9173374687Karin Alvtegens nya bok Fjärilseffekten handlar om Bodil som fått besked om att hon snart ska dö, om hennes dotter Viktoria som vantrivs med livet och om Andreas som råkar befinna sig i en guldsmedsaffär samtidigt som ett rån begås. Det är en bok om att vi inte ska vara så rädda för döden, en bok om att vi inte får glömma att leva, en bok om att vi måste prata med varandra och så en bok om ”om jag inte…”.

Och det är en bok med några av de vackraste och mest tänkvärda meningar jag någonsin har läst.

Fjärilseffekten är enligt Wikipedia: ”En marginell påverkan i systemet kan på sikt få stora oförutsägbara effekter någon annanstans”.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fjärilseffekten av Karin Alvtegen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>