Den stora krockhelgen

I helgen går Bokresan av stapeln. Jag minns hur trevligt det var förra året, och tänker (ofta) på hur trevligt det hade varit att åka i år igen. Men just den här helgen har Sveriges Facköversättarförening (SFÖ) sin årliga konferens i Göteborg, och den fick företräde. Business before pleasure som det så tjustigt brukar heta. Så istället för att sitta i en soffa och läsa ska jag bland annat lyssna på Anna Lena Ringarp och Lars-Gunnar Andersson: Erfarenheter från 15 år med programmet Språket: ”Om lyssnarna fick bestämma…”, Andreas Ekström: Google – världens viktigaste och mäktigaste internetfenomen, Lotten Bergman: Gud i skruven! Svenska ord och uttrycks roliga ursprung och så årets huvudtalare, Jonas Hassen Khemiri, som ska prata om Vidgade språkliga vyer.

Dessutom ska jag umgås och dricka vin. Sova gör jag en annan helg. Särskilt mycket läst blir det nog inte, men en bok får följa med i väskan, och bara för att det är översättarhelg tar jag med mig den här boken som är översatt av Niclas Hval, som har fått priset Årets översättning 2012.

P1000567

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den stora krockhelgen

 1. Mia Eggimann skriver:

  Har aldrig hört talas om bokresan men det måste ju vara skitskoj.
  Vi har inte ens några grejor inom jobbet så för min del
  hade det varit lätt
  Mia

  • Enochannanbok (Marie) skriver:

   Du lär höra om bokresan på Twitter i helgen. Vi får satsa på nästa år! Trevlig helg :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>