Shopping i London

En ganska blygsam bokhög fick följa med hem från London. Strong Poison av Dorothy Sayers är redan utläst. Small Hand av Susan Hill köpte jag bara för att blev helfrälst av teaterföreställningen av hennes bok The Woman in Black. Jag var först lite tveksam till om man verkligen kunde göra en bra pjäs av boken, men det kunde man. Hur spännande som helst med bara tre skådespelare och ljud och ljus. Tjejen bredvid mig skrek förtvivlat flera gånger. Och andra också. Det var faktiskt så spännande att håren reste sig på armarna på mig, trots att jag läst boken.

Boklådor jag besökte: Waterstones vid Picadilly, Daunt Books på Marylebone Hight Street (ett mycket trevligt område nära Oxford Street), Hatchards, som ligger några hus bortanför Waterstones på Picadilly Street och så Foyles som ligger på Charing Cross Road. De två sistnämnda har jättebra avdelningar med deckare och thrillers. Bokshopping i London blir aldrig riktigt fulländad utan ett besök på oasen 5th View Bar på Waterstones vid Picadilly. Den här gången blev det som vanligt ett glas bubbel vid ett fönsterbord.

En biografi om Coco Chanel fick också plats i väskan. Egentligen är jag inte så förtjust i biografier, men jag gjordet ett undantag eftersom jag är så fascinerad av Chanel.

Slutligen kommer ett broderitips till Spectatia, som snart ska resa till Cornwall:

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i London, The woman in Black. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Shopping i London

 1. Bokbabbel skriver:

  Jag har ännu inte läst en biografi i mitt liv men ändå är jag ohemult sugen på just den där boken om Coco Chanel! Har du läst något i den?

 2. Marie skriver:

  Nej, jag har bara bläddrat. Köpte den för att det var många bilder. Återkommer när jag läst lite.

 3. Cecilia skriver:

  Blygsam var det, ja :) Vilket härligt bokmärke!

  /ChoccLit

 4. Spectatia skriver:

  Åh, vad fiiiin!! Det är få saker man blir på bättre humör av än Shaun!

 5. byCatta skriver:

  Det är vad jag kallar lyckad shopping!

 6. Vicky skriver:

  Sayers läser jag på svenska eftersom jag vann den fina nyutgivna boxen, men jag är nog lite avis och skulle gärna läsa dina på engelska istället!

 7. Fru E skriver:

  Nämen! Här är ju värsta London-inlägget! :-)

 8. Marie skriver:

  Fru E: Skrev just om två restaurangtips hos dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>