Kråkflickan – psykologisk spänning av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist

Första gången jag läste om Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist var när Lotta Olsson förra hösten gav den högt betyg i DN Söndag. Jag köpte den på bokrean och började läsa den förra veckan när Karin på En bokcirkel för alla twittrade om den.

Det här är en psykologisk thriller om kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg, som undersöker bestialiska mord på unga pojkar som ingen tycks sakna, och om psykoterapeuten Sofia Zetterlund som behandlar två patienter, barnsoldaten Samuel Bai från Sierra Leone och Victoria Bergman, som utsatts för övergrepp i barndomen. De två kvinnorna kommer i kontakt med varandra eftersom Jeanettes utredning har beröringspunkter med Sofias patienter. Mer vill jag inte berätta om handlingen, då avslöjar jag för mycket.

Det här är en otäck och svart bok om ondska och svek och följderna av svek. Och om att som brottsutsatt bli förövare. Psykologisk spänning när den är som bäst. Bra skrivet och med ett flyt som gör att även långsamläsande jag läser ut den här boken i ett nafs. Extra plus för de korta kapitlen som gör det ännu svårare att lägga ifrån sig boken. Och så gillar jag kapitelnamnen som hela tiden berättar var vi befinner oss, t.ex. ”Gamla Enskede”, ”Kvarteret Kronoberg” och ”Dåtid”. Kråkflickan är del ett i trilogin Victoria Bergmans svaghet. Den slutar på ett sätt som definitivt kräver vidareläsning. Del två, Hungerelden, finns redan att köpa och en beställning är inte är mer än ett klick bort. Kråkflickan finns förresten i pocket.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Håkan Axlander Sundquist, Jerker Eriksson, Kråkflickan, Läst2011. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kråkflickan – psykologisk spänning av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist

 1. Det mörka tornet skriver:

  Du har fått mig intresserad!! Lägger boken till "Att läsa"-listan!!

 2. Marie skriver:

  Hoppas du gillar den!

 3. Miriam Tisander skriver:

  Är inte stormförtjust i deckare men denna har jag suktat efter ett tag. Verkar inte vara som alla andra deckare så ska nog ge den ett försök nästa gång jag blir sugen på lite mordgåtor =).

  Är förresten din stickkompis Gunillas dotter 😉 Hon tipsade och skickade länken till din blogg!
  // Miriam
  http://schitzo-cookie.blogspot.com/

 4. Marie skriver:

  Miriam: Nej, den är inte som andra deckare. Ska kolla in din blogg efter semestern. Hälsa mamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>