Fiktivt tedrickande

Det var länge sedan jag bokbloggsjerkade, men nu tar jag mig i kragen.

Veckans fråga är Vilken/vilka fiktiv karaktär/er skulle du helst vilja träffa och vad skulle ni då hitta på?

Jag skulle börja med att åka ner till Botswana och dricka roibooste med Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå*. Jag skulle be att få titta på Mma Makutsis skrivmaskinsdiplom och ge henne mycket beröm för det. Därefter hoppas jag Mma Ramotswe tar mig med på en sightseeing i Gabarone. Vi skulle avsluta dagen med ännu mer te på Zebra Drive tillsammans med hennes man, bilmekanikern J.L.B. Matekoni.

Den andra personen jag skulle vilja dricka te med är Maisie Dobbs**. Jag skulle besöka hennes kontor och hälsa på hennes assistent, Billy. Hon skulle få visa mig hur London såg ut i mellankrigstiden och på kvällen skulle vi dricka en kopp buljong i hennes lilla våning i Pimlico. Om vi hann skulle vi åka ner till Kent och hälsa på hennes far.

* Det är Alexander McCall Smith som skriver om Damernas Detektivbyrå
** Författaren heter Jacqueline Winspear

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i bokbloggsjerka. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Fiktivt tedrickande

 1. Annika skriver:

  Du är den andra som skulle vilja åka till Afrika för att spendera tid med Mma Ramotswe.Personligen tror jag att jag avstår då det blir alldeles för mycket tedrickande och te är den dryck jag aldrig har lärt mig dricka. Jag tror att det har sin förklaring i att när jag var i Afrika (Marocko) för jätte länge sedan drack vi myntete precis hela tiden och till slut stod jag inte ens ut med lukten längre :-)

 2. Marie skriver:

  Jag lärde mig dricka te först när jag åkte på språkresa till England. Jag var jättenervös innan, men det gick bra. Myntate tycker jag inte om.

 3. bokbild skriver:

  Mma Ramotswe verkar populär :) Jag skulle gärna fara till Afrika, men jag gillar inte the.
  Intressanta möten du har skrivit om iaf.

 4. Joanna skriver:

  Gillar inte heller rooiboste särdeles men tror att sällskapet skulle väga upp…

 5. Pixie skriver:

  Oj, blev plötsligt sugen på Jacqueline Winspear! Inte hört om henne innan men detta lät ju så pass intressant så jag googlade och gillar det jag ser. Tack för tipset!

 6. blogg_bohemen skriver:

  Oj, vad trevlig den där testunden med Mma Ramotswe låter! Hon lockar även mig och ibland önskar man nästan att hon fanns på riktigt. Tänker mig att det även kunde vara intressant att möta någon ur en litterär klassiker. Varför inte få en närmare inblick i Doktor Glas och hans frus äktenskapliga liv?

 7. Lingonhjärta skriver:

  Hon låter ganska trevlig ändå den där Mma Ramotswe. Har totalt ratat böckerna med henne för att de blivit så hypade. Men kanske ska ta och komma över det nu och läsa henne? :)

 8. Anonymous skriver:

  Hmm, ja gärna te, men helst på engelska landsbygden i en salong med gräsligt blommiga gardiner.

  Hmmm 2, du kvittrar numer, intressant.
  mvh Cat with hat

 9. Emmas Bokhylla skriver:

  Jag haller med dig, Mma Ramotswe skulle jag ocksa vilja dricka te med. En annan favorit skulle nog vara Miss Marple, det skulle vara ytterst intressant! Elelr varfor inte Poirot?

  Jag alskar te, dricker dock inte kaffe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>