Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson

Det är språket jag faller pladask för i den här boken om missbrukaren Vincent Franke och Stockholms undre värld. Christoffer Carlssons formuleringar gör mig lycklig.

Stundtals flyter tankarna bort och jag har föreställt mig döden stående intill vägkanten, snygg som en fotomodell och med en kropp helt fri från behåring. Iklädd tredelad kostym och en stor hatt på den blanka, bleka skallen, sidorna flaxande i vinden som vingarna på en fågel. En silverbricka i handen, redo att erbjuda mig en välkomstdrink.

Jag tycker inte att boken är jättespännande men slutet är helt i min smak. Språket och slutet gör intryck som blir bestående. I maj kommer Christoffers andra bok, Den enögda kaninen. Den ska jag läsa.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Christoffer Carlsson, Fallet Vincent Franke, Läst2011. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson

  1. Böcker, böcker, böcker skriver:

    Den har jag hemma, signerad o allt. Måste ta tag i den!

  2. Marie skriver:

    Signerad, det gillar jag :) En del böcker behöver ligga tll sig innan man är redo att ta tag i dem, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>