Splitter av Charles Benoit


Min 14-årige son tycker att den här boken är ”veklighetstrogen”. Mycket mer får jag inte ur honom (det är väl inte ett läxförhör?!). Eftersom jag numera har svårt att få honom att läsa något över huvud taget, undrar jag om han verkligen har läst boken, gick det inte lite väl snabbt? Jag beslutar mig för att ställa några ”kontrollfrågor” och han har faktiskt läst och jag förstår också att han gillat mycket. Mamman ler och är glad.

Jag gillar också den här berättelsen om den 15-årige hoddien, eller rent av värstingen, Kyle Chase. Han väljer att strunta i skolan, faktiskt i det mesta utom lillasystern och så Ashley som han är förälskad i. Det är bara det att han aldrig liksom kommer till skott och berättar det för henne, eller han väljer att inte berätta det för henne. Kyle är absolut inte dum och även om han är riktigt stökig upplever jag honom faktiskt inte som någon elak person. Allt går sin gilla gång tills Zack, en kille från den fina skolan, börjar i samma skola som Kyle. Zack är Kyles raka motsats men ändå väljer Kyle att umgås med honom, och det är det som är början till slutet.

En annan sak jag gillar är du-tilltalet i boken. Den börjar med blod och splitter och sen tänker Kyle tillbaka på vad det egentligen var som utlöste det hela. Jag tänker att det är ungefär som när man förlagt något och pratar med sig själv för att gå igenom vad man gjort steg för steg för att hitta det man söker (fast betydligt allvarligare här). Ett sätt att komma närmare tänker jag. Ni kanske förstår vad jag menar. Eller inte.

Recensionsex från X-Publishing.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Charles Benoit, Läst2011, Recensionsex, Splitter, X-Publishing. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Splitter av Charles Benoit

  1. bokstödet skriver:

    Ja visst är det jobbigt med de läsovilliga sönerna. Jag har en hemma-

  2. Marie skriver:

    Sätt den här boken i händerna på honom 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>