Tvåan om Ruth Galloway

Rättsarkeologen Ruth Galloway är tillbaka i The Janus Stone. Den här gången blir hennes uppdrag att undersöka ett barnskelett som hittas på en byggarbetsplats. Naturligtvis får hon arbeta tillsammans med kriminalaren Harry Nelson, som är far till det barn Ruth bär på. En aning komplicerat eftersom han är lyckligt gift och ännu inte känner till att han ska bli far igen.

Samtidigt som man hittar benresterna pågår en arkeologisk utgrävning på en gammal romersk boplats i närheten.

Mordhistorien är något mer raffinerad i den här boken än i den första, The Crossing Places. Däremot tycker jag inte att miljön är lika fascinerande som i den första, där saltängarna spelar en huvudroll och var mer fängslande än själva mordgåtan. Men här finns mycket intressant om romerska gudar och en del hänvisningar till tv-serien I, Claudius (en favoritserie). De personliga relationerna är också spännande, förutom den komplicerade relationen mellan Ruth och Nelson känns det som om druiden Cathbad kanske kommer att få betydelse i framtida böcker (bara en gissning). Över huvud taget känns personporträtten mer levande i den här boken.

Jag ska definitivt läsa den tredje boken, The House at Sea’s End, men väntar nog med att beställa den tills den kommer i pocket, vilket kanske blir att vänta för länge, så jag väntar i alla fall tills jag ska beställa något annat från Amazon i England. Beställer man för GBP 25 så är ju frakten gratis. Och leveranserna är nästan snabbare än från Adlibris.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Elly Griffiths, Läst2011, The Janus Stone. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tvåan om Ruth Galloway

 1. Bokbabbel skriver:

  Jag lånade trean från biblioteket igår :) Men du har rätt i att saltängarna inte var lika närvarande i tvåan. Nu i trean hittas flera skelett tydligen på stranden så jag tänker mig att det blir mer naturbeskrivningar. Min första Griffiths på engelska dessutom

 2. Marie skriver:

  Jag såg just att du frestat mig, tyvärr så finns den inte på biblioteken i Stockholm, så den blir nog beställd snart. Väntar med spänning på vad du tycker om den.

 3. violen skriver:

  Det finns ju mer av Griffiths, läs vettja! Hon är verkligen bra!

  • Enochannanbok (Marie) skriver:

   Jag är ju en urusel bloggare just nu, eller har varit under längre tid, men jag har faktiskt läst alla Griffiths, älskar henne och högt upp på min reseönskelista står en tur till Norfolk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>