Vackert, eller tjatigt, ur årets mest lästa bok

Dagens bak: solros- och tranbärsbröd. Ett kraftigt bröd, lite tyskt i stilen. Det blir nog perfekt ihop med Uwe Timms bok I skuggan av min bror, som jag fick med mig hem från förra söndagens bokprat. Men nu är det sluttjatat om både boken och bakningen, promise 😉

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Bröd från Brunkebergs Bageri. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vackert, eller tjatigt, ur årets mest lästa bok

 1. bokstödet skriver:

  Jag håller på att baka samma bröd ur samma brödbok. Dina ser jättefin a ut och mina är på jäsning. Jag upptäckte dock att jag glömt att köpa tranbär. Det blir russin istället

 2. Marie skriver:

  Det går lika bra med russin :). Har du bakat många bröd ur boken och har du någon favorit? Jag är ju novis på detta (men helt fast) och har bara bakat tre, men alla har blivit fantastiskt goda.

 3. bokstödet skriver:

  De blev jättegoda med russin. Jag brukar baka några rågfrallor med pumpafrön. Jättegoda också. Jag tror jag har bakat någon baguette från den boken. Annars brukar jag mest använda mig av Riddarbageriets bakbok. Också väldigt bra.

 4. Marie skriver:

  Rågfrallorna gillar jag också. Riddarbageriets bok har vi ju också, den hade jag glömt bort, ska genast leta rätt på den, tack för att du påminde mig.

 5. Maria skriver:

  Ser gott ut!

 6. Hanneles bok-paradis skriver:

  bröd blir aldrig tjatigt

 7. Emmas Bokhylla skriver:

  Ser fantastiskt gott ut, perfekt att lasa med! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>