En bakbok har fångat mitt intresse…

…till 100 % och jag har nu läst den från pärm till pärm. Vilka bröd! Igår satte jag min första surdeg och den utvecklar sig som den ska (jag gullar med den ofta och har redan ”matat” den två gånger). Det enorma intresset för en bakbok är ganska oroväckande för en som hatar att baka. Om det blir något bröd av degen lägger jag upp en bild, om ni inte hör något så betyder det att jag har övergett den här boken och till 100 % återgått till annan litteratur.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Bröd från Brunkebergs Bageri. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En bakbok har fångat mitt intresse…

 1. Hanneles bok-paradis skriver:

  maken släpade hem surdeg, men jag tycker receptet var onödigt omständigt, men gott blev det

 2. Marie skriver:

  Jag har en känsla av att alla ingredienser och tiden kan bli ett stort hinder. Men vad sjutton, man måste ju prova någon gång :)

 3. Hannele skriver:

  nja, bra mjöl, vatten, salt och lite lite jäst.

 4. Marie skriver:

  I recepten i den här boken ska det förutom surdagen vara både sirap, torkad frukt och jag vet inte vad. Men man behöver ju inte göra det så krångligt. I nuläget tycker jag dock inte surdegen utvecklar sig som den ska. Fortsättning följer, ha en bra dag! Solen skiner faktiskt i Stockholmsområdet idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>