En sagolikt vacker film!

Jane Campions film Bright Star (om kärleken mellan poeten John Keats och Fanny Brawne) är ett underbart vackert men ack så sorgligt kostymdrama. Handarbetsnörden i mig kan ju inte undanhålla er nedanstående citat från början av filmen. Fanny är duktig på att både rita och sy kläder, något hon hånas för av Mr Keats och hans vän Mr Brown.

Mina sömnadskonster har fler beundrare än era alster tillsammans.

-Adjö, markatta

-Och jag kan tjäna pengar på det.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Bright Star, Handarbetsnördiga funderingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>