Jag börjar alltid med del 1

OM DU HITTAR EN BOK SOM VERKAR INTRESSANT MEN SOM TILLHÖR EN SERIE, BÖRJAR DU DÅ ALLTID MED DEN FÖRSTA TITELN? Det är veckans fråga i Bokbloggsjerkan.
Och på den frågan svarar jag JA! Om jag inte börjar med bok 1 skippar jag allt som oftast de tidigare böckerna. Men varför gör jag egentligen det? Det vet jag faktiskt inte, jag bara gör så. Det kan ju vara väldigt dumt för jag kanske missar en himlans massa bra böcker.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i bokbloggsjerka. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag börjar alltid med del 1

 1. blogg_bohemen skriver:

  Beror lite på. Böckerna om Damernas detektivbyrå finner jag ingen större anledning att läsa i ordning, men det kan nog hända att jag började med den första en gång i tiden. Deckare ingår ofta i en slags serie, och dem läser jag inte i ordning och sällan alla böcker i serien.

  Serier som Fogelströms böcker om Stockholm läser jag däremot i rätt ordning.

 2. Bokbrus skriver:

  Tidigare var det en regel att alltid börja från början men idag är jag inte lika principfast :-)

 3. Annika skriver:

  Med tanke på att jag väldigt sällan börjar med bok nummer ett så skulle jag säga att du missar en himla massa bra böcker.

  Naturligtvis är det enklare och smidigare att börja med bok nummer ett MEN om man skulle "råka" börja med t.ex. bok nummer tre i en serie så är det ingen större fara på taket för det. Läs ut bok nummer tre och börja sedan från början då har du snabbt och smidigt fyllt i alla ev. luckor som finns för att sedan kunna njuta extra mycket av resterande böcker i serien.

  Smidigt va? :-)

 4. Marie skriver:

  I fortsättningen ska jag inte vara så principfast, jag lovar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>