Tre tyskar på tyska

Veckans tematrio hos Lyran är tysk litteratur. Det kan väl knappast ha undgått någon att det är temat för Bokmässan 2011. Jag läser alltför sällan på tyska, vilket gör att det känns motigt. Men här kommer i alla fall tre tyska deckare, två som jag har läst och en som får bli mitt nästa tyska projekt.

Tannöd av Anna Maria Schenkel. Den finns på svenska och heter Mordbyn. Fick Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 2008. En familj mördas, olika personer kommer till tals och berättar.

Der Tod hat 24 Türchen: Ein mörderischer Adventskalender av Jan Seghers. En novell per dag från den 1 till den 24 december. Kan naturligtvis läsas när som helst, men jag giller verkligen idén med en kort berättelse per dag i juletid.

Die Therapie av Sebastian Fitzek. Oläst, ingår i mitt ”tyska boklager”. Handlar om en flicka som försvinner (verkar ganska lättläst när jag bläddrar i den).

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i tematrio, tysk litteratur.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tre tyskar på tyska

  1. Emmas Bokhylla skriver:

    Jag erkanner, jag har superdalig koll pa tysksprakig litteratur. eller, jag kanner bara till Nobelpristagarna, typ….
    Sa da ar det extra bra att de far uppmarksamhet sa jag kanske vaknar till lite!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>