Kursiv stil – störande eller inte?

VAD KÄNNER DU INFÖR TEXTER/STYCKEN/KAPITEL SKRIVNA I KURSIV STIL? undrar Annika i veckans bokbloggsjerka.

Jag har faktiskt aldrig funderat särskilt mycket över stycken/kapitel som är skrivna i kursiv stil. Långa avsnitt/stycken i fet stil eller STORA BOKSTÄVER skulle jag reagera på, men nej, kursiv stil är faktiskt helt OK. Nu är det ju inte helt omöjligt att jag från och med idag kommer att reta upp mig något alldeles förskräckligt när jag läser långa kursiverade avsnitt.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i bokbloggsjerka. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kursiv stil – störande eller inte?

 1. En bok om dagen skriver:

  Jag har läst lite grann på somliga bloggar, där man uttrycker ett slags hat mot "kursiva mördare"… Det må väl vara att greppet är flitigt använt, men det är ju samtidigt så att man kan göra en sak himlades bra eller också bara göra det. Man kanske inte ska slänga ut barnet med badvattnet = bara rakt av tycka om eller inte tycka om..? Det är väl ändå från bok till bok man får gilla eller ogilla, tänker jag.

 2. Marie skriver:

  Visst, och tänk man kanske missar en himla massa bra böcker bara för att inte vill läsa kursiv stil.

 3. enligt O skriver:

  Definitivt beror det på boken, ibland kan kursiva avsnitt där mördaren kommer till tals funka bra, men det används i var och varannan bok just nu. Det blir inte automatiskt spännande för att de avsnitten finns med i boken, men inte automatiskt dåligt heller. Som du säger kommer du säkert att irritera dig på det mer från och med nu…

 4. Marie skriver:

  Jag hoppas att jag inte irriterar mig, men notera det mer än tidigare kommer jag definitivt att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>