Bokcirkel IRL: Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Igår kväll var jag på bokcirkel IRL som Karin på En bokcirkel för alla hade anordnat. Vi var 11 stycken (bara kvinnor) som diskuterade Christina Stiellis bok Jag älskar dig inte tillsammans med Christina. En fantastiskt trevlig kväll med god mat som tog slut alldeles för fort. Stort tack till Karin och Christina!

Jag älskar dig inte handlar om Lotten vars liv kretsar kring man och barn. En dag säger Per: ”Jag älskar dig inte längre” och lämnar henne. Lotten har svårt att tro att det är sant och vill så gärna att allt ska bli som förut och försöker under lång tid intala sig själv att det kommer att bli det.
Jag blir förbannad på Per som beter sig som en riktig skitstövel. Jag känner stor frustration över Lotten och hennes oförmåga att ta sig själv i kragen och hur hon hela tiden förminskar sig själv och tar på sig skulden för allt. Lotten har en självkänsla som är lika med noll. Hennes identitet ligger på något sätt i familjen och Per: ”Utan honom är jag ingenting”.

Det här är bok med ett härligt språk och ett oerhört driv, helt omöjlig att lägga ifrån sig. En bok som verkligen griper tag och engagerar.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Christina Stielli, IRL bokcirkel, Jag älskar dig inte. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bokcirkel IRL: Jag älskar dig inte av Christina Stielli

  1. Ann-Sofie skriver:

    Hej! Då har jag hittat till din blogg. Bra va! Vi får se var vi ses nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>