Olästa tegelstenar

Bokbabbel uppmanar oss att berätta om olästa tegelstenar i bokhyllan. Det finns några i bokhyllan och så en som jag gärna vill läsa.

I bokhyllan, eller på sängbordet, ligger Blonde av Joyce Carol Oates. Började läsa den i samband med P1:s bokcirkel i våras, men hann inte riktigt med och den blev liggande. Den ska läsas ut innan jul. Problemet är att pocketversionen har så små bokstäver.

I bokhyllan står även Wolf Hall av Hilary Mantel. Utspelar sig i England under 1500-talet.

En alldeles nyinköpt pocket som nog får räknas som en tegelsten är 4 x Edelfelt. Den innehåller Edelfelts novellsamlingar I fiskens mage, Rit, Den förunderliga kamelonten och Riktig kärlek.

En annan bok, som jag köpte för ”100 år sedan” och som jag tydligen inte gjort mig av med, och jag har gjort mig av med många böcker under årens lopp, är Carpetbaggers av Harold Robbins. Ärligt talat vet jag faktiskt inte varför jag köpte den eller ens vad den handlar om, men den ska väl läsas någon gång. Någon som läst den?

En tegelsten jag gärna vill läsa men som jag drar mig för är Shantaram av Gregory David Roberts. Det är nog de där små bokstäverna som spökar igen.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i olästa böcker. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Olästa tegelstenar

  1. Linnea skriver:

    Själv skulle jag verkligen ta mig tiden att läsa ut Blonde – för den är verkligen värd det! Shantaram har jag också läst, men den tycker jag däremot inte var värd mödan.. 😛

  2. Mini skriver:

    Jag tyckte mycket om Shantaram och blev lite förälskad i huvudkaraktären. Men min stora hyllning av den boken kanske handlar mer om mitt stora intresse för Indien. Men gör ett försök tycker jag, annars får du vänta tills filmen kommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>