Karin Alvtegen hos Brombergs

Via Bokhora bjöd Brombergs Bokförlag in till en kväll med Karin Alvtegen och ett samtal om hennes nya bok, En sannolik historia. Eftersom jag läst Karins alla tidigare böcker och tycker väldigt mycket om dem nappade jag direkt*.

Vi bjöds på god mat och dryck. Dorotea Bromberg berättade om några av förlagets höstnyheter, t.ex. Teser om kärlekens existens av dansken Torben Guldberg, Hetta av Ian McEwan** och den ocensurerade versionen av Alexander Solzjenitsyn I den första kretsen. Jag är mest nyfiken på Guldbergs roman (som jag förutom Karins bok fick med mig hem).

Därefter samtalade Dorotea och Karin bland annat om hur de träffades och hur det kom sig att Karin skrev En sannolik historia. Karin berättade också väldigt engagerat om hur hon började skriva och om sitt arbete som manusförfattare för tv-serien Rederiet.

En riktigt, riktigt trevlig kväll, tack!

* Min favorit är Svek
** Ian McEwan kommer till Stockholm och Internationell författarscen på Kulturhuset den 17 september

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Brombergs, författarträff, Karin Alvtegen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Karin Alvtegen hos Brombergs

  1. Anonymous skriver:

    Spännande att se vad du tycker om Guldberg!
    Mvh, bokens översättare Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>