Parallelläsning pågår

När jag tidigare i våras beställde Nicola Upsons bok An Expert in Murder så gjorde jag det för att jag gillar Jaqueline Winspears böcker om Maisie Dobbs och engelska deckare som utspelar sig i mellankrigstiden. När jag fick reda på att huvudpersonen i Upsons bok är den ”verkliga” engelska deckarförfattarinnan Josephine Tey blev jag nyfiken på henne böcker, och extra nyfiken blev jag när jag för några dagar sedan började läsa An Expert in Murder. Jag tänkte att jag lånar en av Teys böcker på biblioteket, men tji fick jag, ingen inne! Men igår när sonen och jag skulle till SF-bokhandeln i Gamla stan passerade vi The English Bookshop, och tänk där stod Josephine Teys första deckare om Alan Grant (The Man in the Queue) i bokhyllan och bara väntade på mig, så ja, den fick följa med hem och nu har jag tänkt läsa dessa två böcker parallellt.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i josephine tey, nicola upson. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Parallelläsning pågår

 1. svartanova skriver:

  Det låter intressant – vilken krydda på läsupplevelsen!
  Hoppas att du har fått en fin start på sommaren. :)

  KRAM

 2. Bara brittiskt skriver:

  Oj Upson måste jag kolla in. Tey har nämligen skrivit en historisk deckare om min käre Richard III.

 3. Snowflake skriver:

  The Man in the Queue har jag inte läst, mig veterligt, bra tips!

  Richard III = En gammal skandal. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>