Redovisning av pocketpaket 4


Den första boken i pocketpaket 4 var Människohamn av John Ajvide Lindqvist.

Jag tycker om att sitta och titta på havet. Det är så oerhört rogivande. Men jag har stor respekt för havet och för vatten över huvud taget. Jag är inte särskilt förtjust i att åka båt om det blåser mycket och jag tycker absolut inte om att simma där jag inte bottnar (vågar knappt sticka ner fötterna, man vet ju aldrig vilket sjöodjur som gömmer sig under vattenytan). En läsning av Människohamn har inte gjort saken bättre.

Människohamn är en historia om Anders som är gift med Cecilia. Tillsammans har de dottern Maja. De bor på Domarö i Roslagen. En vinterdag tar familjen en promenad över isen till fyren Gåvasten. Maja försvinner spårlöst och återfinns aldrig. Anders och Cecilia flyttar från ön och separerar. Två år efter Majas försvinnande återvänder Anders, som nu är lätt försupen, till ön. Märkliga saker börjar hända, och allt har anknytning till havet och dess påverkan på människor.

Egentligen gillar jag inte skräck, men jag gillar John Ajvide Lindqvist. Jag tror att det är för att det finns en svensk vardaglighet över hans berättelser och att skräcken finns just där mitt i vardagen. Jag tycker väldigt mycket om den här boken men tycker att Låt den rätte komma in är snäppet bättre.


Den andra boken var Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer. Den har boken har nått mig via Lilla O, Hannas hörna och Fiktiviteter. Till en början gillade jag den inte alls, men så kom jag på att jag inte skulle sträckläsa den utan läsa ett kapitel då och då och det fungerade mycket bättre. Tyckte bäst om den första delen, kåserierna från tidningen mama. Kunde känna igen mig, trots att mitt liv ser helt annorlunda ut. En läsvärd och tänkvärd bok som jag skickade vidare till Eva.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Dyngkåt och hur härlig som helst, John Ajvide Lindqvist, Läst2010, Människohamn, Mia Skäringer, Pocketkedja. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Redovisning av pocketpaket 4

  1. malinthewriter skriver:

    Ah. Mias bok vill jag verkligen läsa!

  2. Helena skriver:

    Kul att du gillade båda böckerna till slut! Mias bok lämpar sig nog, precis som du skriver för läsning då och då, så läste jag den också och jag tyckte ju mycket om den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>