Enkätsvar – pocketkedjan

Här kommer mina enkätsvar:

Som läsare är jag: Långsam. Ibland också en aning ofokuserad, dvs. jag läser för många böcker samtidigt. Slutar läsa en bok jag inte tycker om, nu senast Hjärtdjur av Herta Müller.

Som bloggare är jag: En aning splittrad, har både en stick- och en bokblogg.

Senast lästa bok: En omläsning av The Secret History av Donna Tartt (lika bra som första gången). Läser just nu en annan ”tjockis”: American Wife av Curtis Sittenfeld.

Senast köpta bok/böcker: The Double Comfort Safari Club av Alexander McCall Smith. Den kommer dock först i mars. Senaste bok jag fick hem var Bortom världen utanför av Hedvig Andersson. BK Selmas februaribok.

Favoritbok: Svårt, finns flera, t.ex. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser, Vad jag älskade av Siri Hustvedt, Utvandrarsviten av Wilhelm Moberg

Favoritdeckarförfattare: Roslund & Hellström, Jo Nesbø, P.D. James.

Jag läser allt av: Jaqueline Winspear, Jo Nesbø, Alexander McCall Smith, Roslund & Hellström, Marie Hermansson, Jeffrey Deaver.

Jag läser helst inte (genre/författare): Chicklit, fantasy och sci-fi.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Stickböcker, pärlböcker – böcker om pyssel helt enkelt. Ett tag letade jag böcker om motion och viktminskning, men det har jag gett upp nu (jag varken bläddrar i dem eller läser dem.). Kokböcker hör ju förstås också till favoriterna.

Förutom svenska läser jag gärna på: Engelska, ibland tyska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Tre sekunder av Roslund & Hellström. Men det kan ändra sig om jag hittar något annat som känns rätt just när jag ska börja på en ny bok. R&H har har legat högt upp på listan sedan i somras.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Stick- och pysselböcker, men är en dålig antikvariatbesökare.

Jag vill uppmana min bokvän att: Skicka gärna något du tycker om eller något engelskt – en klassiker eller en mys-pys-deckare (inte nödvändigtvis på engelska).

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Pocketkedja. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Enkätsvar – pocketkedjan

  1. Helena skriver:

    Spännande – vi har en hel del gemensamt i boksmak men vi skiljer också en del. Ska bli spännande att se vad du gillar böckerna jag skickar – men jag tror nog att det blir bra…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>