Håkan Nesser: Maskarna på Carmine Street

Maskarna på Carmine Street handlar om författaren Erik Steinbeck och hans hustru Winnie Mason. De har lämnat Mardaam och bosatt sig i New York för att försöka komma över att deras 4-åriga dotter Sarah är försvunnen. Erik, berättaren, berättar både om det nutida livet i New York och det ”gamla” livet i Europa. Boken är oerhört välskriven och väldigt spännande, utan att egentligen vara en kriminalroman (den är nominerad till årets bästa svenska kriminalroman). Det enda jag är lite tveksam till är slutet, det känns så oerhört amerikanskt och en aning orealistiskt. Jag läste ut boken för någon vecka sedan, men går fortfarande runt och funderar på om det kanske finns en mening med just slutet.

Den absoluta höjdpunkten i boken är inte själva berättelsen – det är att få vandra runt på södra Manhattan, i Greenwich Village, tillsammans med Nesser (eller Erik Steinbeck). New York är min absoluta favoritstad och de kvarter som Nesser beskriver mina favoritkvarter. Jag blir lyrisk när jag tänker på att jag ätit middag på Pastis, druckit kaffe på Barnes & Noble vid Union Square och bott på Washington Square Hotel. Jag vill åka till New York nu och ta med mig Nessers bok som guide.

Om Enochannanbok (Marie)

Översätter medicinska texter. Läser och stickar. Samlar på böcker och garn.
Det här inlägget postades i Håkan Nesser, Maskarna på Carmine Street. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Håkan Nesser: Maskarna på Carmine Street

  1. svartanova skriver:

    Å, den vill jag också läsa! Jag ser att jag har missat att lägga upp din bokblogg på bloglovin, ska genast ändra på det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>